Over mijzelf

Piet Griep

Tekenen en schilderen zijn mijn grootste hobby's, deze creativiteit heb ik van mijn vader geërfd, die was daar ook altijd mee bezig in zijn schaarse vrije tijd. Tekenen deed ik al in mijn kinderjaren, maar schilderen met olieverf en het maken van gouaches ben ik pas op mijn 23e mee begonnen. Later toen ik van de vaart kwam heb ik een cursus illustratief tekenen gevolgd bij de LOI. Sindsdien heb ik enkele boeken en een maritieme kalender geïlllustreerd. Ook schilder ik wel eens een landschap of een stadsgezicht en vroeger ook wel eens kinderportretjes, maar meestal wordt het een scheepsportret, maritieme werken hebben voor mij de voorkeur.

Schepen fascineren mij enorm. Ik ben op een binnenschip bij mijn ouders aan boord grootgebracht tot 1944, toen moest ik naar school. Na mijn schooltijd ben ik gaan varen als matroos en later als machinist op de binnenvaart. Dat heb ik gedaan tot eind 1966, toen kwam ik aan de wal. Maar de band met het water ben ik nooit kwijtgeraakt, want onze vakanties brachten we met ons gezin altijd op het water door.


De liefde voor het water is dus altijd gebleven, dat uit zich ook in mijn schilderen, het zijn meestal zeegezichten en scheepsportretten. De mooiste schepen om te schilderen zijn schepen die gebouwd zijn na 1945 tot 1960, deze schepen hadden nog een mooie lijn, en waren een lust voor het oog van de kunstschilder. Ik hoop nog veel van die mooie schepen te mogen schilderen.

Piet Griep